Arbeidsmiljø og HMS-arbeid Integrasjon, problemløsning, utvikling

Arbeidsmiljø og HMS-arbeid

Integrasjon, problemløsning, utvikling

Varenr:104406
429,-
Inkl. mva.
-+
1 på lager
Beskrivelse
Beskrivelse

Arbeidsmiljø og HMS-arbeid

Integrasjon, problemløsning, utvikling

 

Boka har et helhetlig blikk på arbeidsmiljø og HMS, og forfatteren har valgt å bygge opp stoffet langs en rød tråd spunnet rundt aspektene integrasjon, problemløsning og utvikling.

 

Arbeidsmiljø og HMS-arbeid er et stort område. Det har et bredt faglig spenn, og det er regulert gjennom et omfattende regelverk. Ikke minst er variasjonene ute i virksomhetene store når det gjelder både arbeidsmiljøet og HMS-innsatsen. Denne boka har et helhetlig blikk på arbeidsmiljø og HMS, og forfatteren har valgt å bygge opp stoffet langs en rød tråd spunnet rundt aspektene integrasjon, problemløsning og utvikling.

Integrasjon innebærer at HMS er vevd inn i bedriftsorganisasjonen. Kulturen, omgangstonen og samarbeidet er godt, og ledere og ansatte ser arbeidsmiljøaspekter ved alt de gjør.

 

I en virkelig verden greier vi ikke å integrere arbeidsmiljø i den grad at vi unngår ethvert arbeidsmiljøproblem. Avvik – som dette også kan kalles – vil forekomme, og vil kreve problemløsning.

Mens problemer er noe vi vil unngå og forsøker å løse, er mål noe vil oppnå og dermed forsøke å utvikle oss mot. Derfor er utvikling et sentralt stikkord for HMS-innsatsen.

 

Boka har en samfunnsvitenskapelig innfallsvinkel. Det er i første rekke organisasjonssosiologi og organisasjonsteori som er grunnlaget for teksten. Forfatteren formidler den forståelsen som er nødvendig for å utvikle et godt HMS-arbeid, snarere enn å fordype seg i det teoretiske grunnlaget.


Av Bjørn Willadssen