Hovedsalen i Grieghallen tirsdag 16. oktober

Fra normalarbeidsdagen til hva?

Magnus Marsdal, Tankesmien Manifest
Magnus er en norsk sakprosaforfatter, journalist og leder for Manifest Tankesmie. Marsdal lanserte Forlaget Manifest med utgivelsen av boka Frp-koden i 2007 og deltok i etableringen av Manifest Tankesmie i 2009. Han er forfatter av bøker som Lærerkoden, Kunnskapsbløffen, Frp-koden, Tredje venstre og AFP på en-to-tre. Han har tidligere jobbet som nyhetsleder, vaktsjef og journalist i Klassekampen.

 

Seksuell trakassering på norske arbeidsplasser

Cecilie Aagestad har en doktorgrad i epidemiologi fra universitetet i Oslo, og har arbeidet i en årrekke ved STAMI som forsker og seniorrådgiver. Hun har arbeidet med ulike problemstillinger knyttet til psykososialt arbeidsmiljø og -helse, herunder negative sosiale relasjoner som seksuell trakassering, mobbing og vold og trusler på arbeidsplassen. Cecilie jobber i dag hos Agenda Kaupang.

 

Det mørke arbeidslivet, hvordan kan vi bekjempe dette?

Linda Ervik har vært i politiet i snart 25 år, og har vært innom ulike fagfelt i etaten. Hun begynte på seksjon for organisert kriminalitet i 2005, og jobbet da med grov narkotikakriminalitet.

Lind var med å startet opp EXIT gruppen, som er Vest politidistrikts spesialgruppe i bekjempelse av menneskehandel.
Gruppen har over 20 domfellelser på menneskehandel, og flere dommer på  hallikvirksomhet.

 

 

Gro - eller gro fast?

Gro Hammerseng-Edin avsluttet håndballkarrièren våren 2017, etter 19 år som profesjonell utøver. Hun ble landslagskaptein som 23 åring og har hatt kapteinsrolle/mellomlederrolle i samtlige lag hun har spilt i. 
Etter en eventyrlig håndballkarriere kombinert med et familieliv og liv i medienes søkelys, snakker Gro nå åpenhjertig om blant annet teamarbeid, samspill, prestasjonsutvikling og vinnerkultur.
 

 

Motarbeideren

Halvor Haukerud er blant mye annet sivilingeniør, kulturprodusent og organisasjonsrådgiver - og har særlig jobbet med relasjons- og samarbeidsbevissthet i sammensatte fagfellesskap.
Motarbeider oppsto under en mislykket medarbeidersamtale høsten 2002. Arne Gjuvsland og Halvor Haukerud la den pågående medarbeidersamtalen død, og skrev og gjennomførte en motarbeidersamtale på stedet - i stedet. 
 
 

 

Hovedsalen i Grieghallen onsdag 17. oktober

Min historie

Freddy Bolle
Freddy Bolle bruker historier og eksempler fra sitt 20- årige arbeid innen barnevern og fra de mange internasjonale operasjoner han har deltatt i som soldat. Bolle vet hva som er krigens pris, med død bror(Trond Bolle) og med psykiske skader i egen familie. Bruk av erfaringer fra sivil jobb inn mot internasjonale operasjoner for Forsvaret og omvendt har gitt Bolle gode verktøy for å arbeide med mennesker. Det å reise seg og komme videre, selv om man treffes av mange knyttnever på veien i livet er viktig. Foredraget er fylt med humor og dypt alvor blandet på en ærlig og jordnær måte. 

 

Hjernen, hjerte eller begge deler

Stig Roar Wigestrand
Stig har de siste ti årene kurset og veiledet mange hundre ledere, og drøyt 180 innovasjons- og utviklingsprosesser. Han har en dr. grad i improvisasjon, hvor han fordypet seg i hvorfor det er så vanskelig for oss å tenke nytt – og hva vi bør gjøre for å bli bedre. I sin rykende ferske bok; Vil du lykkes med endring og innovasjon? Hold munn, og lytt! (Fagbokforlaget), presenterer han konkrete erfaringer fra sitt arbeid som innovasjonsrådgiver.

Stig er en mye brukt foredragsholder, og har også med seg to fantastiske musikere, brødrene Hans (gitar) og Per (bass) Mathisen.